Interview

Met Kenneth en Deborah van Foodtruck Harbour Street Food

Sfeervolle verbinding op de kop van de haven

Terwijl ze hard aan het werk zijn om de foodtruck Harbour Street Food op 23 mei 2024 te kunnen openen, maken Kenneth en zijn vrouw Deborah tijd vrij voor een interview. Samen zetten zij zich in om van de kop van de haven midden in het nieuwe Havenkwartier een unieke ontmoetingsplek te maken. Een plek waar mensen graag komen en waar sociale contacten ontstaan tussen buurtbewoners, mensen die in de omgeving werken en spontane bezoekers. Een plek vol verbinding en gezelligheid.

Samenkomen onder het genot van een lekker broodje

Als er iets is dat Kenneth en Deborah missen in de buurt is het wel een plek waar je een lekker broodje kunt eten en een goede kop koffie kunt drinken tijdens je lunchpauze. Juist in een omgeving waar zo veel mensen werken en waar straks prachtige nieuwbouw staat met allemaal enthousiaste nieuwe bewoners, zagen zij dit als een kans.

Al snel hadden ze een plan. Kenneth maakte de eerste 3D schetsen van een foodtruck, gemaakt uit een zeecontainer. Gewapend met zijn enthousiasme toog hij naar de gemeente om zijn plan uiteen te zetten. “Vooral die visualisatie is belangrijk” vertelt Kenneth. “Het helpt mensen om een idee te vormen bij wat je voor ogen hebt. Ik zit zelf in de interieurbouw van horecazaken en kom uit een echte horecafamilie. Ik weet dus wel wat ik wil, maar ik moet anderen hierin mee zien te nemen.”

In de aanloop naar de opening merken Kenneth en Deborah dat er regelmatig mensen komen kijken. “Iedereen is heel enthousiast” zegt Deborah. “Ik denk dat een plek waar je lekker kunt eten echt iets gaat toevoegen aan de wijk. Dat met de nieuwbouw, de ligging langs de haven en de gezelligheid van de foodtruck die iedereen hier samenbrengt, het Havenkwartier echt op de kaart wordt gezet. Misschien wordt het zelfs wel het paradepaardje van Rijswijk, dat zou zomaar kunnen.”

Een afspiegeling van de maatschappij

“Het mooiste aan het Havenkwartier is wat mij betreft dat er zoveel sociale contacten zijn en dat mensen altijd bereid zijn om elkaar te helpen. Ik heb hier zelf ook een pakhuis gehad, waardoor ik de mensen en de wensen in de omgeving al goed ken” zegt Kenneth. “De laatste tijd ga ik op nieuwe plekken langs om me voor te stellen en de verbinding met de buurt verder te versterken. Zo hopen we ook met de foodtruck bij te dragen aan het sociale karakter van de omgeving.”

Van Mexicaanse taco’s tot de beroemde Bifana uit Portugal, in de foodtruck eet je straks de lekkerste street food gerechten uit alle windstreken. Enthousiast vertellen Deborah en Kenneth dat de menukaart een afspiegeling vormt van de maatschappij. “Er zijn zoveel nationaliteiten te vinden in Rijswijk! Hier verderop zit bijvoorbeeld een Turkse gemeenschap. Zij kunnen bij ons terecht voor lekkere halal gerechten. Daarnaast kan het versgebakken eitje natuurlijk niet ontbreken, voor de mannen die ’s ochtends vroeg al aan het werk zijn. Zo zetten we de lekkerste gerechten op de kaart, waar mensen graag voor omrijden.”

Deborah ziet al voor zich hoe de kop van de haven straks gevuld is met gezelligheid. “Met je gezicht in de zon, aan het water, heerlijk socializen. Met de nieuwbouw die nu gerealiseerd wordt krijgt Havenkwartier een enorme upgrade, een hipper en meer trendy karakter. Hier leggen mensen straks met hun bootje aan of wandelen ze even langs om elkaar te ontmoeten.”

Naast de natuurlijke haven willen Kenneth en Deborah een groene strook creëren rond de foodtruck. Met verticale wanden vol planten en mogelijk zelfs een kruidentuin waarvan zij de kruiden in hun gerechten kunnen gebruiken. Ook de foodtruck zelf wordt zo duurzaam mogelijk ingericht, om zo vast voor te sorteren op de energietransitie.

Ontdek het nieuwe Havenkwartier

“Dit is een project voor de buurt, waarin de haven de verbindende factor is” vertelt Deborah. “Op andere plekken kan er mooie nieuwbouw worden gerealiseerd, maar de haven maakt dit project uniek. Het maakt dat iedereen wel in Havenkwartier zou willen wonen. Wij hopen er met onze foodtruck aan bij te kunnen dragen om de plek echt op de kaart te zetten. Dat iedereen die bij ons een kopje koffie drinkt ontdekt hoe mooi het is om hier te wonen en hoe fijn het is om langs de haven te verblijven.”

“Het mooie is dat de foodtruck nog niet eens af is en dat er nu al verbindingen ontstaan.” vult Kenneth aan. “Bewoners lopen langs voor een praatje, een bedrijf dat verderop sloepjes verhuurd wil hun klanten borrelmanden voor onderweg aanbieden en teams uit kantoorgebouwen zijn nieuwsgierig naar de catering opties. Het is fantastisch om te zien hoe er met gedeeld enthousiasme direct van alles ontstaat!”

Nieuwsgierig naar de visualisatie van de foodtruck?  Neem een kijkje op www.harbourstreetfood.nl