Wonen
werken
recreeren

Waar
leg
jij
aan?

Laatste nieuws

Lees en bekijk hier de laatste nieuwsupdates over het Havenkwartier.

Fijne feestdagen!

Namens het hele team van Havenkwartier wensen we je warme feestdagen vol vreugde en gezelligheid!...

Nieuwsbericht 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

Nieuwsbericht 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

WAAR LEG JIJ STRAKS AAN?

 Er zijn ambitieuze plannen om dit unieke stukje stad zo in te richten dat iedere Rijswijker er straks graag komt. Door de ligging nabij het NS-station, doorgaande wegen in Rijswijk en de A4 is Havenkwartier zowel voor bedrijven als voor toekomstige bewoners uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de auto.
In verschillende fasen en in een groot aantal deelplannen wordt Havenkwartier getransformeerd naar een aantrekkelijk gebied om te WONEN, WERKEN en RECREËREN. Er worden in de diverse deelplannen ongeveer 2.000 woningen met spraakmakende architectuur gerealiseerd. Op veel plekken zijn commerciële ruimten in de plint voorzien, waarin horeca, een buurtsuper en allerlei voorzieningen een plek krijgen. Ook is er veel aandacht in de plannen voor de openbare ruimte en loopt er een onderzoek naar de herinrichting van de haven. Met veel groen, water en ruime zichtlijnen op straatniveau wordt een uniek stukje Rijswijk gerealiseerd met aangename wandel- en fietsroutes en sfeervolle ontmoetingsplekken. Waar je tijd aan of zelfs óp het water kunt doorbrengen. Benieuwd waar jij straks graag aanlegt!

hotspots rond havenkwartier

In ontwikkeling

Heeft u een vraag of wilt u op de hoogte blijven? Vul dan het onderstaande formulier in.

U bent:(Vereist)

SAMENWERKENDE
PROJECTONTWIKKELAARS
HAVENKWARTIER

Website by: brickx.nl

Wonen

Levendig, gevarieerd, natuurinclusief en klaar voor de toekomst. Het Havenkwartier in Rijswijk wordt dé plek waar je straks woont, werkt en recreëert. Samen met anderen puur genieten in een nieuwe, duurzame wijk. Fantastisch gelegen bij de Vliet.
Zoek je een woonomgeving voor jezelf, voor jou en je partner of voor je gezin? Hier kom je thuis en bouw je samen met de andere bewoners en ondernemers aan een heerlijke toekomst in het Havenkwartier.

Werken

Met alle ambitieuze deelplannen ontstaat voor het Havenkwartier een geheel nieuw en levendig palet. Ook wie op zoek is naar een dynamische plek om een eigen bedrijf te vestigen, vindt in het Havenkwartier een inspirerende thuishaven. Centraal gelegen in de Plaspoelpolder in Rijswijk. De groeipotentie van deze nieuwe wijk is groot. Bedenk hoeveel potentiële klanten hier straks wonen… De BBR praat je graag bij over het toekomstig ondernemersklimaat in het Havenkwartier.

Recreëren

Genieten van het moderne stadsleven, met alle voorzieningen dichtbij. Dat kan straks in dit nieuwe stukje Rijswijk. Het Havenkwartier is centraal gelegen in de Plaspoelpolder. Hier wordt een prachtig mooi, nieuw gebied met een eigen binnenhaven gerealiseerd. Met in de directe omgeving winkels, basis- en middelbare scholen, sportverenigingen en een stadsschouwburg.

Meedenken

Het bedrijventerrein aan de haven van Rijswijk verandert de komende jaren in een levendige stadswijk. De bedrijven blijven en er komen ruim 2.000 woningen bij. Gemeente Rijswijk en projectontwikkelaars werken samen om dat mogelijk te maken. Daarvoor gaan we graag in gesprek met bestaande EN toekomstige bewoners en ondernemers. Door te luisteren naar de ideeën en aandachtspunten die er leven, ontstaat het best mogelijke plan.