VeelGestelde Vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u kennismaken met Havenkwartier?
Bel dan Pieter van Sonsbeek op 06 30154296, of mail naar welkom@havenkwartier.nl

Vraag 1:
Ik ga een bedrijf starten en heb geld nodig. Kan ik zo naar een bank toestappen?

Antwoord:
Wees niet te impulsief. Met een goede voorbereiding maakt u een betere indruk bij uw bank. Zorg dat u precies weet wat u wilt. En bedenk een sluitend antwoord op alle mogelijke vragen. Dat bereikt u door vooraf een ondernemingsplan te maken. Havenkwartier kan u daarbij helpen, zodat u meer kans maakt op een passende financiering.

Vraag 2:
Ik zou een groter huis willen kopen. Maar kan ik dat wel betalen?

Antwoord:
Havenkwartier helpt u uw financiën op een rij te zetten. We geven u een goed inzicht in uw mogelijkheden. Zo komt u ook beter voorbereid aan tafel bij uw hypotheekverstrekker.

Vraag 3:
Ik kom maandelijks niet meer uit en zie door de bomen het bos niet meer. Waar moet ik beginnen?

Antwoord:
Trek zo vroeg mogelijk aan de bel. Dat maakt het eenvoudiger om uw schulden weg te werken. Havenkwartier zoekt naar structurele oplossingen, zodat u niet het ene gat met het andere dicht. We helpen bij het saneren van uw schulden. Bijvoorbeeld door contact op te nemen met uw financier of door een (gedeeltelijke) kwijtschelding voor te stellen.

Vraag 4:
Soms heb ik het idee dat ik niet op één golflengte zit met het bankpersoneel. Ook weet ik niet goed wat de mogelijkheden zijn. Kan Havenkwartier het contact met mijn bank regelen?

Antwoord:
Ja, Havenkwartier kan u alle zorg uit handen nemen. Wij regelen ook de contacten met de bank voor u.

Vraag 5:
Wat kost een eerste kennismaking met Havenkwartier?

Antwoord:
Een intakegesprek is gratis. Zo kunt u vrijblijvend uw wensen bespreken. Samen kijken we wat Havenkwartier voor u kan betekenen. Besluit u met ons in zee te gaan, dan ontvangt u een offerte voor het verdere traject.

Vraag 6:
Kan ik Havenkwartier mijn hele administratie laten doen?

Antwoord:
Nee, Havenkwartier kan uw administratie op orde breng en en helpt u op weg naar een voor u passend systeem. U bepaalt vervolgens of u uw administratie zelf voert of uitbesteedt aan een accountants- of boekhoudkantoor.

Vraag 7:
Is Havenkwartier wel onafhankelijk?

Antwoord:
Absoluut. Havenkwartier heeft geen binding met een financiële instelling, verzekeringsmaatschappij of andere derde partij. Samen zoeken we een partner die voor úw situatie de beste is.

Vraag 8:
Ontvangt Havenkwartier provisie van derden?

Antwoord:
Nee, Havenkwartier ontvangt geen financiële vergoedingen van banken, verzekeringsmaatschappijen of andere partijen. Onze enige verdienste is het tarief dat we van u ontvangen.

Vraag 9:
Ik maak me zorgen over de kredietcrisis. Is het wel verstandig om nu een huis te kopen?

Antwoord:
Havenkwartier is bij uitstek geschikt om uw financiën te inventariseren. Samen bekijken we wat uw mogelijkheden zijn. En wat die kredietcrisis betreft: die geeft ook kansen.

Neem contact op met Havenkwartier